Доколку имате предиспозиции за висок шеќер во крвта, или знаете дека стилот на животот кој го водите не е баш најздрав, оваа смеса може барем малку да ви помогне

Рецепт за дијабетес од народна медицина: Co две состојки ќе го намалите шеќерот во крвта. Овој рецепт од народна медицина, нема несакани појави, а може да биде од голема корист за дијабетичарите.

Bo време на индустриска преработена храна, дијабетесот е во пораст од било кога. Постои еден начин барем малку да си помогнете себеси во превентива на оваа болест, а за тоа ви е потребно само едно јајце и уште една состојка. Доколку имате предиспозиции за висок шеќер во крвта, или знаете дека стилот на животот кој го водите не е баш најздрав, оваа смеса може барем малку да ви помогне, секако ништо не е подобро од уреден и здрав живот и редовни консултации co докторот.

Рецепт co варено јајце и оцет

Сварете го јајцето во попладневните часови, излупете го а потоа co виљушка избодетего неколку пати. Потоа ставете го јајцето во сад и залејте го co оцет (јаболков или вински) и оставете го да преноќи. Следното утро изедете го во комбинација co чаша топла вода.

Правете го ова неколку дена по ред и проверувајте го нивото на шеќерот во крвта секојдневно како би ја забележале промената, би требало да забележете дека нивото на шеќерот е пониско пред примена на овој лек. Секако, во комбинација co правилна исхрана и здрав живот, ова ќе даде полн и најдобар резултат.

Јајцето инаку е добар и здрав избор, особено за диабетилчари. Како што знаете, докололу имате повишен шеќер во крвта би требало да ги тргнете намирницте co висок гликемиски индекс, а јајцата се намирници чиј ГИ е нула и имаат само 63 калории, при тоа дури и шест грама протеини.

Дури и да немате проблем co дијабетесот a ce прашувате постои ли здрав и брз оброк за појадок одговорот е едноставен – јајце.