Дома Тагови закон за заштита на децата

Таг: закон за заштита на децата

Д-Р НЕСТОРОВИЌ: Станавме премногу чисти, а како резултат добиваме pеcпиpатоpни болести

Кога станува збор за здравјето на децата, секој родител има нешто различно да каже. Заедничко за сите нив се овие познати респираторни инфекции -...

На деца и адолесценти им се забранува купување на засладени пијалаци...

Јужната Мексиканска држава Оаксака забрани продажба на засладени пијалаци и висококалорични грицки на деца. Оваа мерка е преземена со цел да се застане на...