Дома Тагови заби

Таг: заби

Стоматолозите се сигурни во своите тврдења – ако ве боли грбот...

Проблемот не секогаш доаѓа од местото на болка. Човечкото тело е направено така што сè во него е поврзано. Стоматолозите советуваат, доколку ве боли...

Научниците предвидуваат: Овој дел од телото може да открие колку долго...

Од кога постои човекот, постои прашањето за животот и смртта. Отсекогаш луѓето се интересирале колку долго ќе живеат и дали може да се предвиди...

Секој заб ви најавува проблем со некој орган – еве како...

Забите се цврсти структури, сместени во забни јамички (алвеоли) на горната и долната вилица од устата. Во дигестијата учествуваат со механичкото ситнење на храната,...

Бели заби: без забен камен, без џепови, без гингивитис, без парадонтитис…

Поради забниот камен доаѓа до собирање и размножување на бактерии кои предизвикуваат воспаление на гингивата, односно „џепови“ (гингивитис и парадонтитис), помогнете си со домашни...

Набавете жалфија и направете лек за здрави непца, заби, грло, желудник...

Жалфијата е многу лековита билка која расте самоникната по карпи и високи места, но може и да се одгледува. По другите краишта од Балканот...

Тест за бременост може да се направи со паста за заби

Како да знам дека сум бремена? Ова прашање буди страв од непланирана бременост, а често се јавува токму кога класичниот тест за воопшто не...

Каква е поврзаноста на болестите на штитната жлезда со оралното здравје

Милиони луѓе ширум светот заболуваат од болести на штитната (тироидната) жлезда. Заболувањата на штитната жлезда се исто како шеќерната болест, најчесто ендокринолошки заболувања. Најчести...

Може да биде опасен – како да го отстраните флуоридот од...

Флуорирањето на водата или флуоридација на водата е постапка на додавање на флуорни соли во водоводот, во некои земји. Во поголемиот дел од Европа...

Забите всушност ги миете во погрешно време – еве кога треба

Миењето заби е рутина која ја обавуваме секојдневно, во временски период кој им одговара на вашите животни навики. Сепак, еден стоматолог за Гламур открива...

На дете морале да му извадат десет заби поради оваа намирница

Една од помачните и непријатни ситуации која може да му се случи на било кого е – забоболката. Здравјето на забите е многу важно,...

БУТИК ЗА ДЕЦА "ЈАКОВ"