Како да знам дека сум бремена? Ова прашање буди страв од непланирана бременост, а често се јавува токму кога класичниот тест за воопшто не е достапен… Еве начин како да го проверите сомневањето. Првата помисла кога касни менструацијата е бременост, а еве како жените без купување на тест можат да сознаат дали се бремени, пишува Lepa & srećna.

Тестот за бременост е признат показател за бременост со задолжителна посета на гинеколог, но што да правите ако во текот на ноќта размислувате за бременост, имате напад на паника и немате каде да купите тест? Во шишенце со урина истиснете малку бела паста за заби и полека измешајте.

Оставете да одстои 3 до 5 минути и ако пастата е иста не сте бремена, но ако пастата станала пенлива или на неа има плави нијанси тогаш е можно да сте бремена, ХЦГ (хормон за бременост) на индентичен начин хемиски реагира на пастата како и на тестот за бременост.

Меѓутоа, овој тест не е сигурен, па најдобро и покрај него направете класичен тест и задолжително посетет гинеколог доколку имате некои сомневање.