Дома Тагови Света Параскева

Таг: Света Параскева

ДЕНЕС СЕ ПРАЗНУВА СВЕТА ПЕТКА: НИТУ ЕДНА ЖЕНА НЕ СМЕЕ ДА...

Македонската православна црква и верниците утре го слават празникот посветен на преподобната маченица Параскева, во народот познат како Света Петка летна. Тој ден многу...

Молитва кон Света Параскева (Петка)

О, велика Божја угодничке! Храбра девојко, цврста маче-ничке, света Параскево! Со твоите свети молитви биди ни помошничка нам грешните, застапувај се и моли се...

Првиот пат кога ми се јави Св.Петка во сонот се исплашив...

Утре, 27 октомври, го славиме големиот празник Преподобна Параскева (Петка). Во нејзина чест си спомнуваме на молитви и чуда кои ги направила оваа светителка, како...

Ако насон ви дојде Света Петка, еве што значи: Се јавува...

Пред нас е голем празник: Света Петка, која ја празнуваме во вторник, 27.октомври. Православните верници на 27.октомври, во вторник ја прославуваат Света Петка, а еве...