Дома Тагови Прочка

Таг: Прочка

САМО ЈАЈЦА, ШЕЌЕР И МЛЕКО: свекрва ми го прави секогаш за...

Прочка секогаш е во недела. Тоа е празник со непостојан датум – подвижен празник. Не се врзува со календарот, со конкретен датум, туку е...

KOЛАЧ ЗА ПРОЧКА: изматете 4 јајца и додајте толку банани и...

Утре, на Прочка, според традицијата, помладиот бара прошка од постариот. Синот приоѓа кај таткото, братот кај брата си, ќерка кај мајка си, снаа кај...

Утре е голем христијански празник Прочка: помладите бараат прошка од постарите

Утре е Прочка или Велики Поклади, празник меѓу народот познат и како Проштени Поклади, спаѓа во најголемите христијански празници, според некои веднаш по Божик...

Утре е голем христијански празник Прочка: Помладиот бара прошка од постариот

Утре е Прочка или Велики Поклади, празник меѓу народот познат и како Проштени Поклади, спаѓа во најголемите христијански празници, според некои веднаш по Божик...