Дома Тагови Преображение Господово

Таг: Преображение Господово

Денес е голем празник – На полноќ погледнете во небото и...

Денеска се слави празникот Преображение Христово - Преображение на Господ Бог. Се верува дека третата година откако започнал да го проповеда своето учење, Исус...

ВО ПЕТОК Е ГОЛЕМ ПРАЗНИК: На полноќ небото трипати се преобразува

Според народните верувања, повеќе не треба да се влегува во реките и практично, готово е со летото, односно завршува сè она што е поврзано...

НА ПРЕОБРАЖЕНИЕ ЖЕНАТА НЕ СМЕЕ ДА ПУШТИ СОЛЗА: Еве зошто

Според народните верувања, повеќе не треба да се влегува во реките и практично, готово е со летото. Ова и некои други стари верувања кои...

Нека Господ Бог го преобрази злото во добро и нека го...

ПРЕОБРАЖЕНИЕ ГОСПОДОВО Третата година од Својата проповед на земјата Господ Исус почесто им зборуваше на Неговите ученици за Неговото скорешно страдање, но и за Неговата...

БУТИК ЗА ДЕЦА "ЈАКОВ"