Дома Тагови посна погача со лук и ореви

Таг: посна погача со лук и ореви

ПОСНА ПОГАЧА СО ЛУК И ОРЕВИ (за Тодорова сабота)

Потребни состојки: 400 г брашно (300 бело + 100 интегрално) + за поросување и месење 50 мл маслиново масло + за премачкување ½ лажичка шеќер 20 г свеж...