Дома Тагови маст од чичок

Таг: маст од чичок

ЧИЧОК: Шумски лек за кожни болести, лишаи, уринарни инфекции и детоксикација...

Чичок (Arctium lappa) е растение кое е доста распространето на нашите простори, а кое ретко се користи. Ова растение расте најчесто покрај патиштата, на...

РУСКИТЕ БИЛКАРИ ТВРДАТ ДЕКА ОВОЈ ПЛЕВЕЛ Е ЛЕК ЗА НАЈТЕШКИТЕ БОЛЕСТИ,...

Чичок (Arctium lappa) е лековит плевел што го штити вашето здравје со потекло од Европа и Сибир, иако денес е широко распространет низ целиот...

Шумски природен лек за кожни болести, лишаи, уринарни инфекции и детоксикација...

Чичок (Arctium lappa) е растение кое е доста распространето на нашите простори, а кое ретко се користи. Ова растение расте најчесто покрај патиштата, на...

Чудесниот чичок ги лекува сите гадинки во телото: чај, масло и...

ОПИС НА БИЛКАТА: Чичокот (Arctium lappa) е двегодишна билка која има долг и сивокафеавкаст, вретенест корен. Во првата година се појавуваат големи приземни листови со...