Дома Тагови канцер

Таг: канцер

Секоја болест има свој мирис, и ракот! Како мирисате?

Мирис на ацетон упатува на дијабетес, мирисот на сирова риба пак, на болест на црниот дроб, лекарите наведуваат дека секоја болест може да се...

Кучињата можат да намирисаат рак – вистинска приказна која нема да...

За кучињата се вели дека се најдобар пријател на човекот. Многумина кои ги чуваат, понекогаш остануваат запрепастени од некои нивни постапки, кои многу наликуваат...

Невидлива болест ги убива мажите на Балканот! Проверете дали сте безбедни

Ракот на панкреас е подмолен убиец. Нема никакви симптоми, а кога ќе се открие, остава многу мали шанси за преживување. ​ Вид на рак кај кој...

РАКОТ КОСИ: Што треба да направите за да се заштитите или...

Канцерогените заболувања завземаат високо место од сите заболувања, како во светски рамки, така и кај нас. Ракот добива веќе епидемиски размери. Научниците се обидуваат да...

Откриени 2 нови симптоми кои предупредуваат на рак на кожа

Новото истражување направено во Jama Dermatology открива два нови симптоми кои укажуваат на рак на кожата, а тоа се болка и јадеж. ​ Научниците проучувале 268...

Прочитајте кој е најчестиот предизвикувач на канцер, а секојдневно го консумираме

Можеби веќе претпоставувате дека станува збор за шеќер. Шеќерот има значајно влијание врз развојот на канцерогените клетки во организмот, а многумина постојано го консумираат. Неодамнешното истражување...

Огромен процент од пациентите со рак, имале проблеми со забите (ВИДЕО)

Дали имате хронични дегенеративни заболувања? Ако е така, дали честопати сте ја слушнале оваа изрека: "Сето тоа е во вашата глава?" Па, веројатно, тоа не...

БУТИК ЗА ДЕЦА "ЈАКОВ"