Дома Тагови камен во жолчка

Таг: камен во жолчка

Од многу холестерол се создаваат жолчни камења, еве како да ги...

Bo Средниот век владеело мислење дека човековото здравје зависи од четири телесни течности, вклучувајќи го и жолчниот сок. Се сметало дека преголемото количество од...

Болката во грбот не смее да се игнорира – тоа се...

Со оглед на тоа што во грбот има најмногу нервни завршетоци, преку нив органите испраќаат сигнали за предупредување кога нешто не е во ред. Болката...

Ракот никогаш не е прва болест, пред него се јавува ова...

Постои кинески метод за исфрлање на камења од жолчката низ дебелото црево која стана многу популарна во Азија е се верува дека спречува појава...

Народен лек за брзо смирување на болката при воспаление на жолчно...

Воспаление на жолчно кесе претставува едно од најчестите заболувања во хирургијата и речиси секогаш се јавува како последица од опструкција на вратот од жолчната...

Како да се ослободите од песокот во бубрезите и жолчното кесе:...

Еден од честите проблеми со кој се соочуваат луѓето во нашите краишта, е песокот или камењата во бубрези и жолчка. Проблемот најчесто е предизвикан...

Што значи ако ви е зголемен билирубинот – заболен црн дроб,...

НУСПРОДУКТ НА ХЕМОГЛОБИНОТ Кај деца и возрасни, покачен билирубин може да биде последица на одредена состојба или болест. Возрасни луѓе со зголемен билирубин во крвта...

Камења се формираат ако имате многу холестерол во жолчното ќесе –...

Bo средниот век владеело мислење дека човековото здравје зависи од четири телесни течности, вклучувајќи го и жолчниот сок. Се сметало дека преголемото количество од...

Чувствувате болка под рербрата? Веднаш појдете на лекар

Болка под ребрата, како што луѓето лаички ја нарекуваат, а стручно, болка под ребрените лакови, не е нималку ретка појава. Тригери или предизвикувачи за...

Болки кои не смеат да се игнорираат: од десно – жолчно...

Болка под ребрата, како што луѓето лаички ја нарекуваат, а стручно, болка под ребрените лакови, не е нималку ретка појава. Тригери или предизвикувачи за...

Многу важна информација: Ракот никогаш не е прва болест, пред тоа...

Кинеската медицина покажува дека пред појава на ракот на дебело црево во нашиот организам се јавува камен во жолчка, кој претскажува дека ризикот за...

БУТИК ЗА ДЕЦА "ЈАКОВ"