Дома Тагови габична инфекција

Таг: габична инфекција

ГАБИЧНА ИНФЕКЦИЈА: Овој лек ми го кажа гинеколог, не ме чинеше...

Кандида е квасна габа која во мала количина ја имаме сите во нашето тело. Нејзино природно живеалиште е нашата уста и цревата. Нејзина задача...

Луфтирајте ги стапалата и потопете ги во леѓен со лековита вода...

Промените на ноктите и проблемите со габични инфекции се доста честа појава. Габичните инфекции може да се појават од најразлични причини, но најчестата причина...

Зошто КАНДИДАТА е опасна габа? Како да се ослободите на...

Габата кандида (candida albicans) природно живее во нашиот дигестивен тракт. Таа живее во човекот и никогаш не може да се најде самостојно во природата. Предизвикува...

Гинеколог објаснува, кога жената ќе се зарази, на далечина од еден...

Жените честопати се соочуваат со ваг-инални инфекции поради многубројни причини. Најчесто инфекциите се манифестираат преку јадеж, пецкање и непријатен мирис кој потсетува на мирисот...

Природен лек против габични инфекции на ноктите од нозете

Габичките на нозете почесто се среќаваат кај мажите отколку кај жените, и тоа особено кај оние мажи во чија фамилија со генерации се јавува...

Брзо отстранување на непријатни габични инфекции и лоши мириси од стапалата

Ги отстранува брзо и ефикасно: затоа го нарекуваат “Уништувач на габични ингекции” Габичките на ноктите се многу упорни и тешко се лекуваат. Инфекцијата започнува како...

Ги потопила стапалата во јаболкова киселина – 30 минути, а она...

Стапалата честопати се многу чувствителни и затоа треба да се грижиме за нив, особено дијабетичарите. Оваа група на луѓе со дијабетес се чувствителни на...

Се изнамачив додека се исчистив од кандидата, во устата, долу и...

За да не ви раскажувам долго околу тоа колку време ја имав оваа габична инфекција и колку ме изнамачи, ќе ви раскажам само како...

Моќно масло кое ги брише како гумичка габичните инфекции од ноктот...

Габичките на ноктите се многу упорни и тешко се лекуваат. Инфекцијата обично почнува како бела или жолта дамка под ноктот. Како што габичката се шири...

Габична инфекција: гинеколог ми кажа лек кој не чини ни пет...

Здраво почитувани читатели на НМД.мк, би сакала да споделам еден ефикасен лек или третман, како сакате наречете го, кој мене многу ми помогна пред...