Дома Тагови Богородица

Таг: Богородица

Светителката која ја разбира женската душа и го простува секој грев:...

Одвојте време за молитва, бидејќи времето за молитва значи и време за нашата душа. Голема Богородица или Успение на Пресвета Богородица е еден од најголемите...

Успение на Пресвета Богородица – За многу години!

“Богородице, и во раѓањето си го сочувала девството, а по своето успение не си го оставила светот, туку си се преселила во живот, Мајко...

ЦРН ПЕТОК: Вода од изворот за здравје (Богородица балаклија)

Црквата овој петок го празнува како „Источен петок - Балаклија". Името дошло по тоа што на овој ден луѓето посетуваат извори (од „источник“, што...

Источен Петок – Балаклија: се отвораат „Богородичните води“, кои имаат голема...

“Според црковната и  народната традиција на овој ден се отвораат „Богородичните води“, кои имаат исклучително голема лековита моќ. Таков свет извор се наоѓа и во...

На Благовец раните не болат, сè е слатко: бакнете ја мајка...

Празникот Свето Благовештение се вбројува во постојаните празници и секогаш е на 7 април според новиот, (или на 25 март според стариот) календар. Меѓу народот...

Овој манастир исцелува од сите неизлечиви болести, но и ги дарува...

Калишкиот манастирски комплекс го сочинуваат четири светилишта, две пештерски цркви посветени на Богородица и Атанасиј Велики и уште две цркви едната посветена на мајката...

Божја Мајко, те молам одврати го син ми од патот на...

Молитва на мајка за обраќање на нејзиниот син Пречиста и предобра, Мајко Божја! Смилувај се на мене несреќната, многу е натажено моето мајчинско срце. Тешко...