Дома Тагови бактерии

Таг: бактерии

Дознајте како се користи смрзнат лимон за лекување тумори, дијабетес и...

Лимоните се сметаат за најалкално овошје и поради безбројте здравствени придобивки и уникатен вкус и мирис, тие се составен и неизбежен дел на различни...

ИСТРАЖУВАЊЕ: Како влијаат бактериите во желудникот врз психата на човекот

Ако нешто не прави луѓе, тогаш тоа е умот, мислите и чувствата. Сепак, се појави контроверзен концепт кој тврди дека желудочните бактерии се невидлива рака...

Има сериозни причини зошто после однос треба да се уринира

Ако сакате да уживате во една прекрасна интимна врска со вашиот партнер, треба да се грижите за вашето одлично сексуално здравје. Нешто едноставно како што...

Конзервата ја отворате без да ја измиете? Ризикувате тешка зараза, а...

Понекогаш, ненадејно се случува да се разболите од некоја бактерија чие потекло не го знаете? Ќе помине боледувањето а вам изворот на заразата ќе...

Имате подуен стомак и гасови? Можеби имате премногу бактерии – SIBO

Според некои статистики и истражувања помеѓу 5 и 15% од населението кои се сметаат за здрави – имаат SIBO. Покрај тоа, 8 до 10...

Кандидата е габа која живее во нашиот организам, но дали нејзиното...

Можеби се прашувате, што е тоа кандида? Кандида е квасна габа, а мал број нормално живее во нашата уста и црева. Нејзина задача е да помогне...

Овие работи хотелите ги кријат од вас и по никоја цена...

Овие работи хотелите ги кријат од вас и по никоја цена не сакаат да дознаете за нив! Сите од нас некогаш, во одреден дел од...

Можеби не обрнувате внимание но добро е да знаете: Какви болести...

Секогаш користите посебен пешкир за тело и лице, користете ги најмногу три пати а помеѓу користењето исушете ги добро. Пешкирите, поради својата влажност и начинот...

Исплачете се ко поплава – тоа ќе ви помогне за ОВИЕ...

Можете ли да се сетите кога последен пат плачевте? Повеќето луѓе на плачот гледаат како на слабост, т.е. емотивна слабост. Меѓутоа, соочувањето со своите...

Брз и ефикасен убиец на бактериите во желудникот

Бактериите во желудникот се честа болест во денешно време, а се лекуваат тешко и долготрајно. Многумина што го испробале, го препорачуваат овој народен лек како...