Фото и рецепт: Грозда Наумовска

Поздрав од дождливиот Гостивар!

Желба на сопругот: јајца на вода, специјалитет на свекрва ми

Потребни состојки:

Вода

Веѓета

Масло

Јајца

Постапка:

Во едно тавче ставате вода со малку масло и зачинувате со веѓета. Кога ќе зоврие ги кршите јајцата и поклопувате.

После 2-3 минути наросувате со буковка. Наздравје