Повеќето луѓе не се свесни за опасноста за нивното здравје која можат да ја предизвикаат паразитите, а над 80% од пациентите имаат некој вид на паразит или бактерија во своето тело.

Според истражувањата, просечен Американец во своето тело носи барем половина килограм паразити.

Паразитите ги абсорбираат витамините и минералите од нашето тело, а за возврат испуштаат токсини кои го токсицираат организмот.

Паразитите повремено (интермитентно) или постојано го населуваат телото т.е внатрешноста на организмот на домакинот, а последиците можат да варираат од мали промени во однесувањето, преку значителни патолошки промени во ткивото, до смрт во некои случаи!

Сите – и богатите и сиромашни – целата популација е подложна на паразити, без разлика на личната хигиена, невозоможно е целосно да се заштитите.

Паразитите навлегуваат во организмот преку:

• неизмиено или слабо измиено овошје и зеленчук

• термички недоволно обработено месо и риба

• домашни животни (преку допир и милување мачиња и кучиња и преку нивните фекалии – можноста за зараза на децата со токсоплазмоза од мачка е 100%)

• воздух (сите фекалии од животните се разнесуваат преку ветерот).

• нечисти раце, пари.

• преку капење во мориња, езера, базени.. (паразитите продираат преку кожата).

Овие симптоми не ги игнорирајте, тие се сигурен индикатор дека имате ПАРАЗИТИ во организмот:

Проблеми со кожата, како што се осип, рани, повреди, егзема, уртикарија и сува кожа.

Промени во расположението и вознемиреност, вклучувајќи анксиозност, депресија, заборавеност, нервоза, немир…

Замор, апатија.

Менструални проблеми, задржување на водата во организмот, ПМС, репродуктивни проблеми, проблеми со простатата, цисти и фиброми, како и инфекции на уринарниот тракт.

Дијареа (паразитите имаат тенденција да ја нападнат слузницата на цревата, со што се предизвикуваат стомачни проблеми, вклучувајќи дијареа).

Анемија.

Болки во мускулите, болки во зглобовите, артритис, грчеви, болка во папокот, и вкочанетост на рацете и нозете.

Нарушувања на спиењето, како што се несоница, мокрење во кревет, нарушен сон, крцкање со забите за време на спиењето.

Проблеми со тежината и апетитот, како што се губење на апетитот или зголемен апетит, дебелина и неможност да се загуби телесната тежина.

Синдром на нервозно дебело црево (Ова е најчестиот индикатор на паразити во организмот. Како што рековме, цревни паразити се прикачуваат на слузницата на цревата, предизвикувајќи воспаление)

Како да се ослободите од ПАРАЗИТИТЕ:

Антипаразитната програма е препарат од три билки: црн орев, пелин и каранфилче.

Комбинацијата на овие три билки овозможува комплетно чистење на организмот од паразити.

Во овој текст ќе се задржиме на црниот орев!

Црниот орев ги уништува возрасните паразити, пелинот ги елиминира нивните ларви, а каранфилчето ги терминира јајцата на паразитите.

ЦРН ОРЕВ (Juglans nigra)

Кората на плодот содржи: југлон, танин, и јодин. Jуглонoт, танинот, и јодинот се природни биолошки соединенија кои ги уништуваат паразитите.

Црниот орев исто така изобилува со јод и минерали. Тој содржи linolenic acid и vitamin C во форма на аскорбинска киселина .

Алакалоидите присутни во црниот орев имаат анти туморни својства.

Луѓето со векови го користеле црниот орев да се прочистат од паразити, вируси и габички, да го симнат високиот притисок и холестеролот, да лечат астма, дијареа, настинки, болести на белите дробови и да ја прочистат крвта од токсини.

Фино мелен црн орев се користи за оддржување на хигиената на устата.

Тинктурата од црниот орев помага кај:

• Внатрешни паразити; Филарија

• Усни ранички и херпеси; Брадавици;

• Акни, екцеми и други болести на кожата

• Габички и други паразити на кожата

• Хемороиди

• Астма