Се будите секоја вечер во исто време? Еве кој орган слабо ви работи

Според традиционалната медицина, хроничните пореметувања во спиењето обично се предизвикани поради нерамнотежата на енергијата во организмот. Кога сте во добра физичка состојба, се верува дека и енергијата слободно тече низ вашето тело, без никакви прекини.

Меѓутоа, доколку имате здравствени проблеми, тогаш веројатно постои блокада во одреден орган и тоа може да ве разбуди во текот на ноќта.

Loading...

АКО СЕ БУДИТЕ ПОМЕЃУ 23 ЧАСОТ И 1 ПО ПОЛНОЌ

Ова време е поврзано со жолчната кеса. Овој орган ги разградува мастите кои сте ги внеле преку целиот ден. Будењето во ова време значи дека јадете претешка и премасна храна и дека е време да ги смените своите прехрамбени навики.

Исто така, будењето во ова време може да значи и дека во себе задржувате негативни емоции како што е горчина, гнев или себеосуда или осуда кон некој друг. Сопствените или туѓите грешки ве држат будни и од нив не можете да заспиете.

АКО СЕ РАЗБУДИТЕ ПОМЕЃУ 1 И 3 ЧАСОТ

Во ова време телото го регенерира црниот дроб кој е чистач на целиот наш организам. Будењето во овој период од ноќта може да значи дека црниот дроб ви е преоптеретен и дека работи засилено. Вашето тело ве предупредува да ја промените исхраната и да го намалите внесот на алкохол.

Исто така, будењето во ова време е поврзано со негативните емоции како што се лутина, гнев и чувство на вина поради кое не можете да се опуштите.

АКО СЕ БУДИТЕ ПОМЕЃУ 3 И 5 ЧАСОТ

Овој период е позвран со белите дробови кога најмногу собираат кислород за да го распоредат на сите органи и да ги подготват за следниот ден. Во овој период вие најдлабоко дишете, што покрај снабдување со кислород, ова обезбедува и чистење и на белите дробови.

Ако се будите помеѓу три и пет после полноќ, тоа може да биде знак дека вашите бели дробови се преоптеретени од загаден воздух, прашина, цигари, слуз, но и тешка храна. Исто така, будењето во ова време е поврзано и со чувствата како што се тага и жалење, доколку ви се случило нешто трагично и депресивно, а што не сте го прифатиле во целост или решиле како проблем.

АКО СЕ БУДИТЕ ПОМЕЃУ 5 И 7 ЧАСОТ

Ова време е поврзано со дебелото црево кое тогаш е спремно да се исчисти и да го исфрли отпадот. Овој процес на чистење и обнова е многу важен за целиот организам, а будењето во ова време може да значи дека телото е дехидрирано и дека му недостига вода.

Што се однесува до емоциите, будењето помеѓу 5 и 7 часот наутро (доколку не мора да станувате за работа) е поврзано со емоциите како што се: нетрпение, празнина, несигурност.. Исто така, тоа може да значи дека во животот ви недостига промена, повеќе акција, возбуда и вложување во себе.

Loading...