Само една голтка – спас за црниот дроб: посвеж тен, подмладен изглед, подобрен вид

Црниот дроб во нашиот организам е еден вид фабрика на к рвта. Учествува во нејзиното обновување, а исто така, помага во јакнење и стимулација на дигестистијата во организмот. Претставува филтер преку кој се прочистуваат сите ток-сини и нечистотии од к рвта.

Според тоа, можеме да заклучиме дека црниот дроб е носител на здравјето, виталноста, енергијата, убавиот изглед и доброто расположение. Најдобро средство за превенција на здравјето на црниот дроб е нејзиното секојдневно чистење – секое утро на празен желудник испијте лажичка маслиново масло помешано со лимонов сок.

После 15-20 минути можете да уживате во појадокот. Овој „коктел“ можете да го приготвувате цел живот, бидејќи двете состојки се обични животни намирници и во таа количина не можат да му наш-тетат на телото. После еден месец секојдневна примена, ќе можете да ги почувствувате промените.

Вашиот изглед ќе се подобри, ќе исчезнат темните кругови под очите, тенот ќе се освежи, а изгледот ќе ви се подмлади. Цревата ќе ви работат како швајцарски часовник, ќе заборавите на опстипација и проблеми со цревата. ќе се чувствувате здраво и полни со енергија.

Маслиновото масло, како ниеден друг производ, помага да се отворат каналите на црниот дроб и жолчното кесе. Жолчката е активен учесник во дигестивниот процес што ја забрзува работата на вашите црева. Лимонот и брусницата имаат ист ефект врз варењето на храната.

Смесата може да се ​​чува на собна температура, но не на премногу топло. Најдобро е да се чува во фрижидер, но тогаш маслото се заматува и згуснува. Но, тоа сигурно нема никакво влијание врз неговите својства.

Пред употреба само добро промешајте за да се соединат маслото и лимоновиот сок. Корисните својства на лимонот им се добро познати на сите. Прво, лимонот е одличен извор на витамин Ц. Второ, тој ефикасно ги чисти кр-вните садови од наслаги на холестерол и придонесува за чистење на црниот дроб.

Мед со маслиново масло и лимон – го регенерира црниот дроб и го топи песокот во бубрезите

Рецепт на Мирче Коцев. Рецептот ни го откри нашиот почитуван читател Мирче Коцев кој е задоволен од овој елик сир за регенерирање на ткивата до к леточно ниво. Рецептот е многу стар и се смета дека луѓето го користеле уште многу одамна за општо здравје и регенерација на организмот.

Овој ели-ксир делува како внатрешно, така и надворешно. Состојките за приготвување се лесно достапни, а тоа се пчелин мед, лимонов сок и маслиново масло. Сите три намирници се многу лековити и здрави, но заедно во оваа комбинација создаваат вистински ели-ксир кој го спречува предвременото стареење.

Од оваа смеса доколку се консумира редовно, доаѓа до: чистење на внатрешните органи од секакви ток-сични таложења, се топат и раствораат песокот и камчињата во бубрезите, се подобрува работата на жолчката, црниот дроб се ослободува од ток-сините и започнува подобро да ја врши својата функција.

Потоа кожата се чисти и блеснува, целиот организам доживува регенерација и подмладување, го јакне имунолошкиот систем, ја прочистува кр-вта од токсини и спречува многу заболувања. Затоа неретко за овој напиток се вели дека е подмладувачки ели-ксир или ели-ксир на младоста.

Потребни состојки: 200 мл мед, 100 мл лимонов сок и 50 мл маслиново масло (ладно цедено девствено).

Постапка: Се мешаат сите состојки во една тегла додека да се соединат. Смесата со стоење повторно се одвојува и затоа потребно е пред секоја употреба добро да се промеша.

Доколку не се меша или растресува, медот ќе се спушти долу, лимоновиот сок во средина, а маслиново масло ќе лебди на површината. Или едноставно ставете ги состојките во блендер и изматете ги, а пред секоја консумација добро промешајте и протресете.

Употреба: Се кон-сумира по една лажичка на гладно, трипати дневно половина час пред оброк. За најдобри резултати треба да се кон-сумира континуирано еден месец, двапати годишно.

За топење на песок и камења во бубрези: Се мешаат цветен мед, маслиново масло и лимонов сок во однос 1:1:1. Се консумира по една лажица од мешавината растворено во чаша топла вода, еден до два часа пред јадење. Медот во оваа комбинација делува диуретично, деток-сично, противвоспалително и го поттикнува имунитетот.

Loading...
Претходна статијаСАЛАТА СЕДМО НЕБО: Вака ја правам веќе со години и сите ја обожаваат
Следна статијаДокажано е најздрава во светот, а никој не ја јаде: Оваа намирница лекува сè, од срце до слаба коса