„РУСКА КАПА“ ТОРТА…Совршена комбинација од чоколадо и кокос…
„Руската капа“ торта е еден од оние десерти кои воодушевуваат со својот изглед и неодолив вкус.
Оваа торта комбинира богат чоколаден пандишпан, кремаст фил од ванила и кокос, создавајќи совршена хармонија на вкусови. Идеален е за сите прилики – од семејни собири до свечени прослави. Еве што ви е потребно:
ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:
Бисквит:
4 јајца
2 ванилин шеќери
10 лажици шеќер
10 лажици брашно
1 прашок за печиво
2 лажици какао
1 прстофат сол
(Две кори од овие состојки испечете ги во калап 26×26 см)
Крем:
500 мл млеко
2 лажици брашно
3 лажици скроб/нишесте/густин
5 лажици шеќер
130 г маргарин или путер
За глазура:
100 г чоколадо
60 г маргарин (се топи на пареа или во микробранова печка)
кокос за декорација
Пробајте ја комбинацијата од совршена кремаста текстура и богат вкус на чоколадо. Комбинацијата од чоколадо и кокос го прави неодолив за сите љубители на слатки. Пробајте го овој рецепт и уживајте во секој залак!
Погледнете го видео рецептот за детална подготовка – ОВДЕ: