Честопати имате можност да решавате различни енигматски задачи кои бараат повеќе размислување и досетливост. Многу ретко обичните луѓе (кои не се математичари) се среќаваат со ваков вид на задачи. Еве за што станува збор.

Иако многумина се обиделе да ја решат, сепак наишле на бариера и точка од која не можеле да продолжат понатаму.

Меѓутоа, ако сте досетливи, веднаш ќе го препознаете трикот, а потоа и одговорот на загатката.

За да дојдете до решението, пвро потребно е добро да размислите. Можеби на почетокот ќе ви се чини дека е многу тешка задачата, но не се откажувајте. Важно е да се сконцентрирате и да бидете упорни.

Многумина прават грешка кога брзо ќе се откажат, а биле на дофат на решението. Не се откажувајте како другите, бидете трпеливи и добро размислете. Сигурни сме дека ќе го откриете решението и ќе сфатите дека задачата не е тешка.

Добро погледнете ги бројките од сликата и размислете малку – Доколку сте дошле до решението кое сметате дека е точно – запишете го во коментар, за да можат да го видат и оние кои не успеале да го решат.

Споделете ја со пријателите оваа интересна задача, сигурно и тие ќе се забавуваат!