Рецепт за крофни по кој трагаат дури и професионалните готвачи…
Вкусни, меки, воздушести…Никој не може да им одолее! Крофните се омиленото печиво кое е заеднички и за децата и за возрасните. Меки и мирисни, посипани со шеќер во прав кој ви се лепи околу устата и носот додека уживате во вкусот…
Овој рецепт е еден од најдобрите кој постои за крофни кои се пржат во масло, а тестото за нивно приготвување содржи квасец, што значи дека треба да стасува.
Но трпението се исплати, затоа што потоа ги добивате овие прекрасни, воздушести „топки”.
ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:
400 мл млако млеко,
1 коцка свеж квасец (40 г),
1 лажица шеќер,
2 јајца,
50 мл масло,
700 г меко брашно,
1 лажица сол,
масло за пржење,
50 г шеќер во прав за посипување одозгора.
По желба: еурокрем, џем, пудинг или нешто по ваш вкус за филување.
ПОСТАПКА:
Ви го откриваме овој рецепт за крофни, за кој и професионалните готвачи би ви завидувале