Потребни состојки:

  • 460 г брашно
  • 500 мл вода
  • 4 јајца
  • 4 лажици гриз
  • ½ главица кромид
  • 2 црвени пиперки
  • 2 тиквички или морков
  • 30 г нешто сувомеснато
  • 5 коцки говедско месо за гулаш (околу една шака)
  • сол, куркума, кари, кајенска пипер, маслиново масло..

Тепсија со дијаметар 30 см.