Памук печива „ПАМУКЧИЊА“…Ако случајно не ги изедете веднаш, можете и да ги замрзнете…Многу меки и вкусни печива…

Сите ги сакаат затоа што се мирисни, мекички и многу вкусни, па секогаш ги приготвувам во поголема количина, ги замрзнувам и по потреба ги вадам…Еве што ви е потребно:

ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:

За тесто:

1 чаша млако млеко (200 мл)
1 чаша млака вода (200 мл)
1/2 чаша масло (100 мл)
2 белки
2,5 лажици шеќер
1 лажичка сол
5,5 чаши брашно (+-)
1 лажица сув квасец

За премачкување:
50 г путер
За фил:
рендан чедар/кашкавач по избор

За премачкување одозгора:

2 жолчки
1 лажица масло
семе од афион

ПОСТАПКА:

„ПАМУКЧИЊА“…Можете веднаш да ги изедете, а можете и да ги замрзнете…меки и многу вкусни печива…