Дали сте родени да бидете богати? Па, судејќи по хороскоп, некои знаци се навистина родени под среќна ѕвезда.

Веб-сајтот CareerBuilder.com направил една студија во коај учествувале околу 9000 работници. Идејата била да видат дали хороскопскиот знак има некаква врска за успех во работата или финансиската состојба.

Среќата ги следи храбрите, исто така ги следи и Шкорпиите, Лавот и Бикот. Истражувањето покажало дека тие често заработуваат преку 100.000 долари годишно. Според американските стандарди ова е исклучително добра ситуација.

Но, постои и друга страна, односно онаа негативната. Истото истражување покажува дека хороскопски знаци кои имаат најголема мака со парите се Јарец и Водолија, тие обично заработуваат помалку од 35.000 долари.