Ако сте сингл, или пак, се сомневате во вашата врска, тогаш обидете се да се пронајдете во следнава листа – ако го здогледате вашиот хороскопски знак, ќе имате многу среќа на љубовен план. Конечно ќе дознаете што сакате, и како да го добиете истото. Па, дали и вие сте едни од оние знаци што ги очекува голема љубов во текот на зимата?

1. Бик

За време на јануари и февруари, среќата ќе игра клучна улога во вашиот љубовен живот. Луѓето што ќе ги запознавате ќе ви подигнуваат моралот и редовно ќе ве потсетуваат на вашите креативни ресурси во животот. Токму затоа и ова ќе биде одлично време за да видите колку можете да го раширите вашето срце. Колку повеќе време одвојувате за нештата што ве лекуваат и што ви помагаат во личниот раст и развој, толку подобро ќе ви биде во текот на зимската сезона, особено во срцето.

2. Рак

Бидејќи 2018 година започна со полна месечина во вашиот знак, вие постојано влегувате во неочекувани патувања низ сопствената душа. Интуицијата одлично ќе ве служи на полето на романтиката и поради тоа ќе развивате врски што позитивно ќе влијаат на начинот на којшто се вреднувате. Ова не е време да ја искажувате вашата питомост. Бидете јасни во врска со вашите потреби и гледајте кој ќе се издигне доволно за да ги исполни.

3. Лав

Што сакате? Што навистина сакате? Ова не е време да продолжите да вложувате во врските од коишто ништо не учите, но исто така не е ни добар момент за да му дозволите на егото да владее со вас. Силата е во вашиот знак, како и во вашата гордост, а овие две нешта можат да бидат токму тоа што ви треба – или тоа што ќе ве одведе во пропаст. Па, слушајте го срцето и интуицијата и побарајте го она што навистина ви треба. Ќе се изненадите од резултатите.

4. Стрелец

Искуствата што ќе ги доживеете оваа зима ќе ве подготват за големи промени на сексуалното и љубовното поле. Обрнете внимание на сите оние нешта што прават да се чувствувате несигурно, параноично и нестабилно, како и на оние што ви ги носат спротивните, позитивни нешта. Кога ќе ја доживеете оваа јаснотија, ќе знаете во кој правец треба да се придвижите и во однос на љубовта.

5. Водолија

Можеби имате чувство дека не е време за забавување со повеќе луѓе одеднаш. Можеби чувствувате дека не сте веќе расположени за сите тие игри на флерт… И тоа е сосема во ред. Искуството од последниве неколку години ве научило да ги почитувате вашите желби и потреби. Но, исто така ве научило и на тоа да ги контролирате само нештата што можете да ги контролирате и да не се грижите за останатото. Затоа и оваа зима брзо ќе го пронајдете патот до љубовта и ќе ја изградите онаа врска што навистина ви одговара.