ОВА Е ТАЈНАТА ЗА ДОБРА ПЧЕНКАРНА ПИТА…Мека како душа, ќе ја правите секој ден…
Рецептот веднаш запишете се, зашто оваа пченкарна погача навистина е нешто посебно, нема кој не се воодушевил од вкусот.
Лесно и едноставно се приготвува, само треба да почекате половина час да се испече, а потоа да се сладите со неа. Може да ја јадете како леб, а може да ја послужите со сирење и кисело млеко, по вкус. Еве што ви е потребно според рецептот на Ивана:
ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:
350 г пченкарно брашно,
500 г бело брашно,
20 мл масло,
1 лажица путер или маргарин,
2 мали лажички сол,
40 г свеж квасец (1 коцка),
400 мл млака вода,
1 мала лажичка шеќер.
ЗА ПРЕМАЧКУВАЊЕ: 1 лажица путер или маргарин, сол, сусам…
ПОСТАПКАТА опишана во детали прочитајте ја ОВДЕ:
Видеото погледнете го ОВДЕ.