Бактеријата Е. Коли е природно населена во човековиот организам и всушност претставува важен составен дел од здравиот човечки цревен тракт. Оваа бактерија помага да се разложи храната што ја внесуваме во телото, произведува витамин К и помага во апсорпцијата.
Меѓутоа, доколку дојде до преголемо нејзино рамножување или поради недоволна хигиена со неа се контаминира храната или водата, или пак се внесе во организмот преку контакт со други заразени луѓе или животни, тогаш оваа бактерија може да предизвикаат болест.
Во повеќето случаи, домашната нега е сè што е потребно за лекување на инфекцијата. Повеќето луѓе покажуваат подобрување во рок од пет до седум дена по почетокот на инфекцијата и целосно се опоравуваат доколку ги следат препораките на својот лекар.
При заразување со оваа бактерија, симптомите може да варираат кај различни индивидуи. Кај некои луѓе, бактеријата може да не предизвикува симптоми, па честопати се случува заразените да не се свесни за нејзиното присуство. Најчесто бактеријата од ваков тип поминува сама по себе.
Во друг случај, помеѓу најчестите симптоми кои ги предизвикува оваа бактерија се: кр-вава столица, желудочни гр-чеви, м ачнина и често пов-раќање. Симптомите најчесто се појавуваат 3-4 дена по контакт со оваа бактерија.
Како многу ефикасен лек од народната медицина за лекување на бактерии се покажал коренот од магдонос. Има благопријатно дејство за слезината, панкреасот, цревата, стомакот, го подобрува варењето, помага во намалување на стомачната м ачнина и б олка, а покрај тоа ја регулира работата на срцето и кр-вните садови.
Одличен лек против бактерии, посебно при Ешерихија. Ова е рецепт кој го добив од една жена од Хрватска, која им помогнала на многу луѓе да се спасат од бактериските болести за многу кратко време.
Нема на кој не му помогнал лекот, а пред да ви го претставиме рецептот, ги споделуваме искуствата од оние кои што го пробале. Коментар на Славица: „Со помош на овој лек ја излечив бактеријата Ешерихија, но јас користев две д ози“.
Коментар на Драгана: „Одличен лек за имунитет. Јас бактеријата ја излечив со примена на една д оза, но кај секој е различно“. За да го подготвите лекот, ќе ви бидат потребни следниве состојки: 250 г корен од магдонос, 250 г добро измиен органски лимон (со кора), 200 г природен мед и 200 мл маслиново масло.
Подготовка: Измиениот корен од магдонос заедно со лимонот се мелат ситно во блендер. Смесата се меша, па се додава мед и маслиново масло во наведената количина. Лекот се чува во стаклена тегла.
ПРИМЕНА: Конcyмирајте по 1 супена лажичка наутро пред појадок и навечер пред вечера, додека да се потроши смесата. После користењето на овој лек се прави кр-вна анализа и се гледа дали уште е присутна бактеријата. По потреба, се повторува третманот.