Неверојатна приказна од Балканот: Оваа билка ме спаси од рак, после операцијата останав паразлизиран!

Ова е приказна за човек од Бугарија која говори за борбата со оваа злокобна болест.

Неговата приказна на многумина им дава надеж, а еве и зошто!

“Во 2002 година лекарите ми открија бениген тумор во мојот мозок. Веднаш бев примен во болницата БЛД во Софија за да ме оперираат. Туморот беше со величина од 5,5 см, но операцијата беше успешна. Ме оперираа најдобрите неврохирурзи во Бугарија.

После две години, туморот повторно се врати и порасна речиси до иста величина како претходниот. Морав да одам на нова операција, овојпат ласерска. Но, после операцијата, левата рака и нога ми останаа парализирани. Лекарите го испитуваа мојот тумор за кој се испостави дека е атипичен.

Потоа отидов на онкологија, по што следеше радиотерапија, но ниту тоа не ми помогна. Туморот повторно порасна и ми закажаа нова операција. После операцијата отидов на рехабилитација и таму, за моја среќа, запознав чове кој ми го промени животот.

Тој човек боледувал од рак на бубрези. За жал, неговата операција поминала неуспешно, а докторите му рекле дека има само уште 3-4 месеци живот. Потоа запознал жена која му раскажала за билката, со која може да ја излекува оваа злокобна болест. Станува збор за бозел.

-Кога ќе ги наберете бобинките, тие мора да бидат зрели. Ставете ги во тегла, а наименично редете шеќер (ред бобинки ред шеќер). Теглата исполнете ја до врв и оставете ја на место каде има сонце, за да може да дојде до ферментација. После 2-3 седмици, теглата се затвора и се чува во фрижидер.

Треба да направите повеќе вакви тегли, најмалку две, за да имате доволно од овој лек и за следната година. Се консумира по 1 лажичка секое утро на празен стомак, 10 минути пред оброк.

Човекот ми кажа за оваа билка и ме увери во нејзините лековити својства. Тој започнал да го консумира овој лек во моментот кога лекарите му соопштиле дека нема шанси за излекување.

Месеците поминувале, а тој сè уште е жив! Резултатите од контролата покажале дека ракот исчезнал. Тогаш започнав и јас да го консумирам, но прво почекав 2 месеци за да можам да го наберам бозелот, да го приготвам лекот, па да почнам да го применувам. Четири години поминаа од мојата последна операција, а туморот вече не се врати.

На многумина им раскажав за лековитата мож на бозелот и после разговорот со една докторка, дознав дека една нејзина пациентка, исто така, се излекувала од рак на дојка користејќи го истиот лек. Во текот на контролата и нејзините резултати покажале дека ракот исчезнал.

Бозелот е корисен за инулошкиот систем и за лекување на многу болести.

Бобинките потребно е да бидат целосно зрели, меки и црни. Во почетокот вкусот на овој лек е малку непријатен, но додека да се навикнете. Исто така, може да има лаксативно дејство, па на почетокот најдобро е да бидете дома, покрај тоалет.

Може да го користат и здрави луше за зајакнување на имунитетот. Помага исто така и против грип. Им посакувам среќа и здравје, а најмногу посакувам излекување на сите тешко болни!” – вели овој човек.

Претходна статијаНие сме ангели со едно крило: Текст посветен на сите што се родени помеѓу 1950 и 1980 година
Следна статијаОваа билка лекува парализа на лицето и уште други болести: Еве како се користи