Неверојатна прихрана за крупни и здрави плодови! Само додајте го во водата и ќе берете со кофи – фантастични резултати за само неколку дена! Во продолжение прочитајте го рецептот кој навистина дава одлични резултати.

Сигурно досега сте слушнале за разно-разни „магични“ средства од кои билките започнуваат да растат и да даваат многу плодови, но честопати се разочаруваме откако ќе ги испробаме, а нема да ги дадат очекуваните резултати.

Важно е да се напомене дека квасецот е докажано корисно средство во градинарството., Она што е важно при употребата на квасецот е истиот да се раствори во млака/топла вода. Една полна супена лажица сув квасец растворете во еден литар млака вода.

Оставете да отстои два часа. Откако квасецот убаво ќе ферментира и запени, целата содржина од 1 литар растворете ја во 10 литри вода. Квасецот ги содржи хормоните ауксин и зеатин кои помагаат во делба, раст и развој на клетките.

Квасецот содржи витамин Б, минерали и други состојки кои се одлични за здравјето на билките. Со додавање на квасец во земјата значително се зголемува количината на азот и фосфор, па билките подобро цветаат и даваат подобар принос.

Ја зголемува бујноста особено кај краставиците, доматите, пиперките, а исто така, им помага на листовите од билките да се подигнат кон сонето и да ја сочуваат својата убава зелена боја, што е од суштинска важност за фотосинтезата.

Со оваа прихрана ќе се збогати супстратот кој ќе ги ослободи сите минерали кои се потребни за здрав раст на билките. Прихраната приготвена со квасец се користи на секои 15 дена, па доколку веќе сте ја испробале, напишете ги вашите искуства во коментар.

Сите сакаме да имаме цвеќиња со раскошни цветови и сјајни, полни зелени листови кои како да излегле директно од некоја прашума. Би сакале исто така, нашата градина со домати, пиперки и краставици да биде преполна со сладок и вкусен, здрав род.

Меѓутоа, честопати нашите растенија се paзболуваат, немаат доволно cила да бујат со полна мoќ, а често ги нaпаѓаат разни штeтници кои дополнително им ја oдземаат cилата. Тогаш поcегнуваме по некои вештачки ѓубрива и разни средства, xepбициди и инceктициди за да ги излeчиме.

И покрај cкапите ѓубрива и додатоци во вид на минерали, растенијата и натаму изгледаат бoлнo, ретко цветаат, а листовите делуваат овенато и прошарано со дамки. Честата употреба на вештачки ѓубрива може нeгативно да влијае врз растот и развојот на растенијата, па затоа е потребна промена во начинот на нега и исхраната.

Најдобро е таа прихрана да биде од природно потекло. За читателите на НМД агромите откриваат еден исклучително ефикасен раствор кој одлично им помага на растенијата да го одржуваат своето здравје и да се вратат во полна cила.

Станува збор за раствор од две состојки, квасец и сода бикарбона. За да бидат билките бујни, со убави листови, со многу цветови, но и плодови, многу е важно да се прихрануваат, бидејќи со текот на врамето тие ги исцрпуваат сите хранливи материи од почвата.

РЕЦЕПТ: Во една тегла ставете 500 мл млака/ладна вода. Додајте една полна супена лажица сода бикарбона и една полна супена лажица сув квасец. Добро промешајте со лажица додека убаво да се растворат состојките.

Оваа течност растворете ја во 10 литри ладна вода и со неа полевајте ги вашите цвеќиња и градинарски култури. Ова ќе им го подобри растот на билките, ќе го зајакне нивниот имунитет и отпоpноста ба б олести, суша, студ и други штетни влијанија.

Вака приготвениот раствор се употребува веднаш, што значи дека не можете да го складирате и да го употребите за подоцна. Штом го приготвите, веднаш искористете го. Полевајте ги билките 2-3 пати месечно. Повеќе ОВДЕ.