Научниците откриваат: Доколку имате ваков отпечаток ви се заканува опасна болест

Британските научници во една студија проучиле 139 отпечатоци од прсти и дошле до значајно откритие, со кое се открива нивната поврзаност со кардиоваскуларните болести.

Се покажало дека лицата кои имаат отпечатоци со спирална шара на едниот или на повеќе прсти – имаат поголеми шанси за зголемен крвен притисок од оние кои имаат поинакви шари.

Во истражувањето се покажало дека колку повеќе има вакви спирални отпечатоци, притисокот е поголем.

Вакви отпечатоци на прстите се показател за проблеми кои се јавуваат уште додека ембрионот е во фаза на развој, што подоцна доведува до зголемен крвен притисок.

Претходна статијаПерница исполнета со оваа билка ги лечи скоро сите болести на кичмата!
Следна статијаОслабете со вдишување на овие 14 мириси