Ова е приказната на Наташа која многумина ја нарекуваат „жена-лавица“, а која целосно оздравела од рак во 4 стадиум и од која лекарите дигнале раце. Таа успеала да ја победи тешката болест со силата на волјата и еден едноставен народен лек…

Од емисијата „Билките на баба Рада, емисија од 7 април 2014 година, на Канал 5 телевизија. Денес, после толку години, г-ѓата Пушова е здрава и среќна жена, како што самата вели „супер бабичка“ на 50-годишна возраст.

Во самото видео ги имате деталите околу начинот на кој Наташа го победила ракот со варова вода. Подолу можете да го прочитате објаснувањето како таа ја користела варовата вода за која што мисли дека и помогнала во лекувањето.

НАПОМЕНА: Ова не е замена за лекарски совет или медицински лек, туку само споделување на лично искуство! Секој треба да се советува со својот лекар.

ВАРОВА ВОДА

Се користи вар во каменеста форма, 500 грама негасена вар.

Се става во 5 литри ладна вода во сад или тенџере (да не биде ростфај).

Се остава да отстои од 12 до 24 часа, потоа се процедува а исцедената вода се пие. Остатокот од варта се фрла.

Се пијат 200 мл (една чаша) двапати дневно:

-рано наутро на празен стомак, потоа три часа не се јаде ништо.

-втората чаша се пие после 12 часа, исто на гладен стомак.

Важно: после пиење на варовата вода не се јаде и не се пие ништо следните три часа! Доколку се има потешкотии со вкусот, на тие 200 мл се додаваат 50 мл јогурт.

Третманот трае од 3 до 6 месеци. Може да го пијат луѓе кои имаат рак, леукемија и други потешки заболувања, но и здрави луѓе.

Пред употреба на препарати од народната медицина, секој треба да се советува со својот лекар. Интервјуто со Наташа погледнете го подолу, материјал снимен на 10 март 2015 г.):