Потребни состојки:

  • 1 чаша вода
  • 1 лажичка лимонтос
  • 1 лажичка сода бикарбона

Напитокот можете да го приготвите и да го складирате во шише, па да го пиете по потреба пред и после јадење.

Меѓутоа, мора да знаете дека овој напиток ги смирува моментално тегобите со желудникот, но не ги лекува. Доколку имате посериозни проблеми со желудникот, најдобро е да посетите лекар.