Губитокот на косата е проблем кој ги загрижува мажите, но не ретко и жените. Тоа може да слуши поради хормонални промени, стрес, користење на фарби и некои производи, пеглање на косата и нејзино третирање со хемиски препарати. Исхраната исто така е голем фактор за здравјето на косата.

Денес постојат голем број производи на пазарот кои ветуваат брзи резултати. Меѓутоа, тие производи честопати се доста скапи, а не гарантираат сигурни резултати.

Наместо нив, подобро е прво да се обидете да излекувате вашата коса со природни лекови, како што е овој. Многу едноставно се приготвува.

Потребни состојки:

1 банана
1 жолчка
100 мл пиво
1 лажица мед

Постапка:

Рецептот е многу едноставен: само измешајте ги сите состојки заедно и направете мазна смеса.

Со помош на четка нанесете ја на темето постепено, прамен по прамен. Завиткајте ја главата со кеса и пешкир и оставете да делува 2 часа. Потоа испалкнете со млака вода, и исперете со шампон, вообичаено. На крај нанесете хранително масло или силиконски капки.

Во текот на тие два часа треба да почувствувате топлина на темето, а тоа значи дека третманот делува. Оваа маска може да ја употребувате двапати седмично.