Во многу продавници можете да купитеразни производи кои се рекламирани како освежувачи за купатила, а толкавиот избор на овие производи укажува дека постои потреба за одржување на пријатниот мирис во овие простории.

Рецептот кој ние ќе ви го предложиме е едноставен и се состои од само 2 состојки, без никаква хемија!

Потребни состојки:

Потребни ви се една ролна тоалетна хартија и етерично (есенцијално) масло по сопствен избор.

Капнете неколку капки од есенцијалното масло на внатрешната страна од ролната, онаа на која се намотува хартијата.

Евентуално, малку можете да ставите и на самата тоалетна хартија од горната страна.

Уживајте во свежиот мирис!