Мирјана: “Ја пиев водата од пченкарно брашно два месеци и вкупниот холестерол се спушти испод нормала. Предходно пиев статини. Пробајте, ништо не губите и ништо нема да ве чини”

Ова е навистина многу едноставен рецепт за приготвување на напитокот кој ќе ви ги стопи масните наслаги и ќе ви го нормализира холестеролот.

Потеклото на рецептот не успеавме да го пронајдеме, но се раскажува од човек на човек, а оние кои ни го пренесоа велат дека им го открил некој стар лекар во пензија.

Сите што го пробале овој рецепт се многу задоволни. Првично го консумирале како лек за намалување на зголемениот холестерол, но подоцна забележале дека освен што им се нормализирале мастите, истовремено започнало и да им се топи масното ткиво.

За оние со вишок килограми, тоа било бонус плус – „со еден удар, две муви“ : – )

За овој напиток потрени ви се само добро, квалитетно, сомелено пченкарно брашно и вода.

Потребни состојки:

1 супена лажица, рамна, пченкарно брашно

1 чаша чиста вода

Постапка:

Измешајте една лажица пченкарно брашно со една чаша ладна вода. Измешајте и оставете преку ноќ да отстои.

Чашата покријте ја со хартиената салветка за да не влезе прашина. Потоа, следното утро, прво пред било што друго да направите – испијте ја течноста, се до талогот (без талог).

Напитокот речиси нема вкус, можеби малку потсетува на свежа пченка.

Пијте го редовно, секој ден во времетраење од 2 месеци. Потоа направете проверка на лекар. Холестеролот треба да ви биде намален.

Напитокот можете неограничено да го пиете и понатаму.