*Воведете го ова здраво смути во својата утринска рутина и ќе се спасите од многу проблеми…*

Искуство на 43 годишен маж:

На редовен систематски преглед организиран од работниот колектив, добил резултати од крвната анализа на која се гледало драстично зголемување на липидите, холестеролот, глукозата, триглицеридите и уреата.

Во прв момент помислил дека станува збор за грешка, бидејќи не му се верувало дека е можно сите параметри одеднаш да му се скокнати во плафон. Затоа отишол и во приватна лабораторија за да ги провери наодите, кои за жал ги потврдиле првичните резултати.

Пред да започне со медикаментозна терапија, одлучил да го промени својот животен стил, да повнимава на исхраната и да започне со некои народни лекарства. За само еден месец, кога направил проверка, неговите наоди биле подобрени, а еве што користел.

За неговиот природен лек му била потребна само 100-120 г сирова тиква, која ја лупел и ја блендирал. Додавал малку вода и мешал додека да ја добиел саканата густина.

Овој смути потребно е да се пие еден месец секојдневно, 20 минути пред појадок.

Како што тврдат, овој лек е без никакви нуспојави бидејќи вклучува само сирова билка и вода.