МАСЛО ОД ДИВО ОРИГАНО-ПРИРОДЕН И СИЛЕН АНТИБИОТИК. Маслото од диво оригано е прочистувач на организмот: ги уништува микроорганизмите кои предизвикуваат грип, настинки, осип на кожата и гигестивни проблеми. Докажано ги уништува следните бактерии,паразити и габички:

Escherichia coli, Candida, Salmonella enteriditis, Salmonella typhmurium, Pseudomonas aeruginosa, Listeria monocytogenes, Staphylococcus epidermidis, Micrococcus flavus, Bacillus subtilis, Enterobacter cloacae, Yersinia enterocolitica, Lactobacillus plantarum, Aspergilus niger, Geotrichum, Rhodotorula

Маслото од диво оригано содржи карвакрол (главна антибактериска состојка) која има силно негативно влијание врз микроорганизмите, кои имаат тенденција да предизвикуваат разни инфекции во човечкото тело.

За неговата моќност во уништување на бактериите сведочи фактот дека е 26 пати појак од фенолот-средство со кое се стелизираат хируршките инструменти. 42 пати е појак антиоксиданс од јаболкото,-12 пати од портокалот,-5 пати од боровинките.

Тоа е 100% дестилат од диво оригано, и тоа од 100 кг. билка се добива 1,2-1,8 л. оригано масло. СЕ КОРИСТИ : за масажа, во вид на мешавина од сончогледово, маслиново или кокосово масло; за инфекции на кожа; за инхалација; се пие посебно, или помешано со маслиново масло, јогурт или доматен сос.

Максимална препорачана доза за возрасни е 12 капки, а за деца над 3 години по една до две капки. Ако се користат по 3 капки дневно, едно шишенце масло од диво оригано може да трае три месеци.  Генерално, препораката е да се користи маслото континуирано 15 дена, со 15 дена пауза.

Научно е потврдено дека маслото од диво оригано и во многу мали дози е многу ефикасно и може да ги замени пеницилинот, стрептомицинот и вакномицинот.

За разлика од фармацевтските антибиотици, ориганото не ја ја оштетува клеточната мембрана на бактериите со што е оневозможено нивното мутирање. Покрај ова, маслото од диво оригано ги уништува и веќе мутираните бактерии.

СЕ КОРИСТИ ЗА: за зајакнување на имунолошкиот систем; за проблеми со синусите и респираторниот систем; за борба против ешерихија коли, кандида, салмонела; за превенција од грип и настинка