Лидија Ристевска боледува од прогресивна “мultiplex ѕcleroza“ која и предизвикува квадриплегија на сите четири екстремитети, како и тешкотии про голтање и дишење и многу останати тешки симптоми.

Во институт во Санк Перерсбург, Русија, понудено и е лекување ќе и ја подобри значително состојбата, кое чини 8.000 евра, само за првиот третман. Бидејќи ќе биде подолготраен процес и ќе треба да се оди неколку пати.

Но, сега сакаме да упатиме апел за помош за првиот третман.

Тие средтсва не може сама да ги обезбеди, па затоа ги молиме сите хумани луѓе да донираат онолку колку што можат за нејзино лекување.

Предвреме ви упатуваме голема благодарност со сите, за заедно да спасиме нечиј живот.

Денарска сметка за донации: 500600016598443, Стопанска банка Битола.

Девизна сметка: IBAN MK07500080003654013 SWIFT CODE STBBMK22 – Стопанска банка АД Битола.

Донациски број од “Т-мобил“ 070-143-121, 100 денари.