Лек за една од најдосадните бактерии: Ешерихија коли-запишете си го, проверено ефикасен!

Овој лек ни го испрати нашиот редовен читател Миле Силјановски од Скопје.

Бактеријата ешерихија коли може да биде упорна, а нејзиното лекување долготрајно.

Потребни состојки:

5 бадеми во тврда лушпа

500 мл вода

Постапка:

5 бадеми се кршат. Јатките се јадат, а лушпите се ставаат во 0,5 л врела вода.

Се готви на тивок оган, додека течноста да се преполови, односно да дојде на 250 мл.

Се пие секој ден, во времетраење од 10 дена.

По направените анализи, по потреба, постапката се повторува.

Искуството вели дека во многу случаи, лекот е 100% успешен.

Претходна статијаБез печење: Милка торта готова за 30 минути
Следна статијаЧудо од 1 јајце: колач за кој сите го бараат рецептот-готов за 30 минути