КАКО ДА СЕ ЗАШТИТИМЕ ОД ЛУЃЕ КОИ НИ ПОСАКУВААТ ЗЛО: Само направете го ОВА и следете што ЌЕ СЕ СЛУЧИ…советува отец Предраг…

Отец Предраг Поповиќ откри како да се заштитиме од луѓето кои ни посакуваат зло.

Отец Предраг Поповиќ зборуваше и за тоа во каква и во која форма Бог ги поставува сите искушенија пред нас како луѓе, како и зошто тоа е важно за нашиот духовен развој.

9 ОСОБИНИ НА ВИСТИНСКИ ЗЛОБЕН ЧОВЕК: Ако злото навлегло до сржта-ќе го препознаете по овие карактеристики

На сите ни се случува да се најдеме во ситуација од која мислиме дека нема излез, а тоа е сосема нормално и составен дел од животот. Во тие моменти важно е да постапувате правилно.

Сета мудрост е скриена во зборовите на отец Предраг Поповиќ. Слушајте ги внимателно и во иднина водете се од неговите совети.

Како да се одбраниме од луѓето кои ни посакуваат зло

Тој посочува дека не треба да се плашиме од тоа, ниту да се плашиме што ќе каже овој или оној, туку треба да го направиме вистинското и да се движиме кон Господ, а другите луѓе нека си видат што ќе направат со својата омраза.

Како да препознаете личност која ви посакува ЗЛО: Обратете внимание на еден сигнал и сè ќе би стане јасно…

Тој во еден разговор откри како верниците можат да се одбранат од оние кои не им мислат добро или дури им прават и штета, и како да се заштититат од нив.

– Треба да се молиме за луѓето кои ни посакуваат зло и кои не ни посакуваат добро.

Тоа е единствената вистина, бидејќи ако запалиме свеќа со надеж дека ќе го спречиме злото, а можеме да запалиме илјада свеќи на ден, нема да ја промениме намерата, зашто тој што наумил да напакости, ќе го направи тоа без разлика на сè.

Можеби токму тој е одговорот на нашите молитви. Токму тој човек кој тргнал да нѐ провоцира, можеби Бог ни го испратил како одговор на нашите молитви, да нѐ издигне на повисоко ниво, за да научиме дека не сме такви“, објасни отец Предраг Поповиќ.

Молитва која ќе ве заштити од магии, злобни луѓе и проклетства