Јапонскиот метод на лекување се заснова на уверението дека секој прст на раката е “поврзан” со функцијата на два внатрешни органи. За да се ослободите од проблемите на физичкото и емотивното здравје, доволно е да го применувате јапонскиот метод со прстите, кој трае 5 минути, секој ден.

Ова е древна јапонска исцелителна пракса која ја враќа емоционалната рамнотежа со активирање на одредени точки на прстите. Имено, се смета дека на секој прст се наоѓаат точки кои стимулираат по два внатрешни органи. Овој моќен третман може да помогне во излекувањето на бројни болести.

КАКО ФУНКЦИОНИРА?

Ако сакате да ги излекувате внатрешните органи, со слободната рака треба да го фатите соодветниот прст и силно да го притискате во времетраење од 3 до 5 минути. Вашето дишење треба да биде длабоко. Потоа измасирајте ги сите прсти од двете раце, 3 минути.

ПАЛЕЦ

-се рефлектира на: стомак и слезина.
-емоции кои зависат од овој прст: депресија и анксиозност.
-вообичаени симптоми кои се лекуваат со притисок на овој прст: дерматолошки проблеми, главоболка и болка во стомакот.

ПОКАЗАЛЕЦ

-се рефлектира на: бубрезите и мочниот меур.
-емоции кои зависат од овој прст: страв, несигурност, фрустрација.
-симптоми: забоболка, болки во мускули, болки во грб, проблеми со варење на храната.

СРЕДЕН ПРСТ

-се рефлектира на: црниот дроб и жолчната кеса.
-емоции кои зависат од овој прст: бес, неодлучност, иритација.
-симптоми: мигрена, умор, проблеми со циркулација, менструални болки во долниот дел од стомакот, главоболка

ДОМАЛ ПРСТ

-се рефлектира на: белите дробови и дебелото црево.
-емоции кои зависат од овој прст: тага, страв, општа негативна состојба.
-симптоми: проблеми со дигестија на храната, астма, проблем со дишењето, дерматолошки проблеми.

МАЛ ПРСТ

-се рефлектира на: срце и тенко црево.
-емоции кои зависат од овој прст: чувство на тешкотија, нервоза, сомневање, несигурност.
-симптоми: проблеми со коските, болести на срцето, воспалено грло.

Нема да ви одземе многу време, посветете со барем 5 минути дневно за да се погрижите за вашето ментално и физичко здравје и тоа без лекови и лекари. После една недела ќе почувствувате големо подобрување на здравјето.