Ова е трик кој ќе ви помогне да ги испеглате своите алишта, лесно и брзо.

Се’ што треба да направите е да ја подигнете ткаенината на вашата даска за пеглање и да поставите долга лента од алуминиумска фолија преку даската. Фолијата треба да биде свртена со светлата/сјајната страна кон горе.

Фолијата само по себе е излочатор, па не дозволува топлината да минува и да се губи преку даската, туку таа се рефлектира и се враќа назад во ткаенината.

На овој начин пеглањето се скратува за трипати од обично. Кога ќе ја испеглате горната страна од маицата и долната страна е речиси исто толку испеглана како и горната.

Алуминиумската фолија во домаќинството може да ви послужи и за острење на ножиците. Превиткајте едно парче фолија, а потоа под агол засечете ја неколку пати со ножиците.

Сето ова е прикажано во шоуто на д-р Оз од пред неколку години, кое можете да го погледнете во видеото: