Постои фантастичен начин како да направите шеќерна волна во својата кујна!

Она што прво треба да го сторите е да направите „машина“ за шеќерна волна, а за тоа ќе ви биде потребен еден пластичен сад, капак од тегла, штраф, неколку навртки, нешто што ќе послужи како сталакт (можеби парче дршка од стара метла), малку дебел конец и метален прстен.

Постојат два начин за изработка на оваа машина, а вториот е уште поедноставен – потребен ви е капак од тегла, штраф, навртки, картонска кутија и електрична дупчалка.

Погледнете го видеото за детална постапка.

https://www.facebook.com/brightside/videos/1185623708246879/