Извлечете ја тапата од шишето за само неколку секунди и не дозволувајте да ви се расипе моментот

Секому барем еднаш во животот му се случило при отворање на шише вино, чепот да пропадне внатре во виното.

Во таква ситуација многумина се обидуваат да ја извадат тапата со разни помагала, но поради тесното грло на шишето, успешноста на потфатот е многу мала. Постои трик кој ќе ви помогне да го извлечете чепот од плута.

Се’ што ви е потребно е пластична лента која најпрво ја ставате во грлото на шишето. Со нејзина помош лесно ќе ја фатите тапата, а извлекувањето е многу едноставно.

Loading...

Погледнете:

Видео:

Loading...