Владица Станковиќ од Владичин Хан, најпознатиот српски ловец на змии кој без никаков страв се справува со влекачи, повторно имаше необична интервенција. Овојпат се соочил со змија која се обидела да се скрие во бојлерот, во куќата на едно семејство.

Денеска мајсторот на змии без никаква опрема интервенирал и со голи раце ја извлекол змијата од скривалиштето. Владица по професија е пожарникар, но како што на шега вели, во слободно време „лови“ змии.

Нема од каде не извадил змии, бунари, кревети, замрзнувачи, мотори, автомобили, тоалети, скутери, стоматолошки ординации, покриви, подруми, дури и од куќни прагови. Сега змијата беше скриена во бојлерот од бањата.

Снимката од заловувањето на змијата Станкович ја објавил на Инстаграм профилот „Удружења поскок“. – Змијата сака да се избања“, напишал тој описот на видео записот.

На видеото се гледа како Владица ја извлекува змијата, која подоцна ќе испадне дека е млада змија. Овој пат се нашол во бањата на едно семејство, но рекол дека веќе неколку пати влегувал во бањи поради овој проблем.

Владица објасни дека змиите во бојлерот почесто се појавуваат пред дожд. Не треба да се плашите од змии, рече претходно Владица, но секогаш треба да бидете претпазливи.

– Слободно пријдете, не плашете се. Ова е убав примерок на змија. Сите змии во зима лазат во канали, шахти и бунари бидејќи бараат место каде температурата нема да биде под нулата за време на хибернација. Кога температурата е под нулата, тие умираат – вели тој.

Дека е вистински љубител на змии покажува и тоа што има домашно милениче, „Ѓолета“, која е топчест питон, една од змиите со „нежна природа“, која ја посвоил од улица и ја чува во својот дом заедно со своето семејство. Видеото погледнете го ОВДЕ.