Избркајте ги мравките и растителните вошки…99% од луѓето не го знаат овој природен инсектицид…

Особено во летните месеци, мравките можат да се размножуваат околу растенијата и на тој начин да го попречат нивниот нормален раст.

Ако имате проблем со растителни вошки, првото нешто што треба да направите е да ги отстраните мравките.

Денес ќе ви откриеме целосно природен лек кој ќе ги избрка мравките од вашата зеленчукова градина.

Ако мравките изградат мравјалник во близина на вашето растение, тоа растение престанува да расте и умира.

Причината е многу едноставна, во местото каде што се размножуваат ја зголемуваат киселоста на почвата и тоа негативно се одразува на растенијата.

Најефикасното, а целосно природно решение за да се ослободите од овие мали животни е пченкарното брашно.

Посипете го околу вашето растение и мравките ќе го земат како храна во својот мравјалник и ќе го изедат, но не ќе можат да го сварат.

Пченкарното брашно не е опасно за децата и домашните миленици.

Мравките исто така не сакаат зачини како што се цимет, чили во прав, мелено кафе, сушено нане или каранфилче.

НАПРАВЕТЕ ГО ОВА СЕГА: Овошките ќе бидат здрави и заштитени од вошки и мравки…

Само распоредете ги околу вашето растение и тоа ќе ги оддалечи мравките. Видеото можете да го погледнете ОВДЕ.