Се покажа дека рендето има и една друга функција од онаа за кое е наменето, еве за што станува збор! А доколку ви беше полезна оваа информација, споделете ја со вашите пријатели и прочитајте ја и следната, за скриената функција на правосмукалката.

„Најмалата ќерка неодамна ми помагаше во кујната. Таа го зеде рендето во раце и ме праша дали знам за што служи дното. Не знаев, и се кладам дека не знаете ниту вие. Оваа функција таа всушност самата ја открила кога забележала дека дното е прилично остро.

Па така, доколку треба да исечете нешто, можете да го сторите тоа со овој дел на рендето – вели Линда Греам, која го напиша ова откритие на својот Фејсбук профил и предизвика бројни реакции.

Околу две ипол илјади луѓе реагираа на ова откритие, а повеќето признаваа дека и самите не знаеле дека имаа ваква можност рендињата.

„Колку ли само ќе заштедев на миење ножеви доколку го знаев ова порано!“; „И јас неодамна дознав за оваа функција на рендето, моето момче ми покажа“; „Еве, јас имам имам 40 години и тукупто од вас дознав за оваа информација“, се само некои од коментарите.

„Имам преку 50 години, а не сум знаела дека правосмукалките го можат ова“, една жена на Интернет објави дека открила нешто ново на својата правосмукалка.

„Петнаесет години ја имам оваа правосмукалка и дури сега открив дека со неа можам да го направам ова нешто!”

На Фејсбук беше објавено откритието на една жена која со восхит ја закачила фотографијата од своето откритие на Интернет.

А, после нејзиниот коментар се надоврзале уште многу други, од луѓе кои исто така не знаеле дека правосмукалките ги имаат и овие функции.

„Луѓе, јас дури денес открив дека мојата правосмукалка има и место на кое може да се закачи кабелот. Оваа правосмукалка ја имам 15 години, а тоа дури сега го гледам“, напишала таа покрај фотографијата.

„Сега морав да ја проверам и јас мојата правосмулака. Многу сум изненадена! Го има! Имам преку 50 години и не знаев дека правосмукалките го можат и ова. Ти благодарам што го сподели ова со нас“, и пишува една од купот жени.

„Јас ова го знаев, но само затоа што на тоа ми укажа мојот 4 годишен син. Дотогаш немав поим дека има такво нешто на правосмукалката.“

„Тукушто отрчав да проверам, и да ви кажам – во ш ок сум! И мојата правосмукалка го има!“, одговара уште една жена со фотографија.

Дали вие знаевте за овој дел на правосмукалката каде што се закачува кабелот?