Ана раскажува: Како го победив ракот на дебело црево во четврта фаза

Ана Камерон, позната авторка на книги за деца, се разболела од рак на дебелото црево во 2011 година. Камерон објасни дека најпрво била подложена на опера-ција на дебелото црево во 2012 година, а потоа го одбила третман со хемотерапија кој и бил понуден како понатамошно лекување.

Во меѓувреме клетките се расеале и после шест месеци ракот се проширил на белите дробови, а ракот на дебелото црево влегол во четвртата фаза. Во тој момент таа одлучила да се посвети на истражување на оваа болест и да пронајде можен лек и спас за себеси. Така наишла на приказната на Ралф Кол кому му бил дијагностициран карцином на кожа на 26-годишна возраст.

Според неговата приказна, тој го излекувал ракот секојдневно консумирајќи сок направен од 2,5 килограми моркови. Ана решила да го испроба овој метод, а од резултатите останала воодушевена.

Сторијата на Ралф вели дека по осум недели од лекарскиот преглед, се покажало дека ракот престанал да се шири, туморите почнале да се намалуваат, како и отокот на лимфните жлезди. По четири месеци, жлездите се вратиле во нормала и ракот продолжил да се повлекува. По осум месеци, томографијата покажала дека ракот исчезнал.

Тајната, наводно, е дека сокот од морков е богат со природни супстанции кои имаат антиканцерогени својства, а каротенот кој се наоѓа во морковот има превентивно дејство врз формирањето на туморските клетки. Посл своето искуство, Ана ја напиша и книгата „Лекување на рак со сок од морков“.

Ана успеала да го излечи ракот во четврт стадиум според техниката на Ралф и таа вели дека е толку многу среќна што се излечила на природен начин, со природен лек  кој се подготува многу едноставно и секој може да си го дозволи. Освен што сокот од морков го излечил ракот, таа се чувствувала многу поенергично, а кожата на лицето и се подмладило и изгледала како да има 20 години.

Морковот (Daucus carota) е вид портокалово зеленчуково растение кое најчесто се одгледува во градините. Коренот е во облик на вретено, лисјата имаат темна боја и се многу лековити, така што може да се додаваат во салати, супи или да се мешаат со овошје.

Потекнува од Авганистан, каде што се одгледувал во 9 век, а во 14 век пристигнал во Европа и Кина. Морковот е редок зеленчук кој е подеднакво здрав и сиров и зготвен, а според нутриционистите поздрав е зготвен, бидејќи така се искористува 40% повеќе од бета каротенот содржан во него. Се користи во исхраната со додавање во салати, супи, јадења со месо итн. Од него се прави многу вкусен сок, кој е природен лек за превенција и лекување на разни болести.

Рецепт сок од морков

За да добиете здрав сок од морков, потребно ви е да излупите 6-8 моркови и да ги изблендирате во соковник. Сепак, рокот на траење е максимум 24 часа и ќе мора да правите нова тура секој ден. Рецептот е многу едноставен, без додадени адитиви, а од оваа количина ќе добиете поголема количина сок кој може да го распоредите во текот на денот.

Потребни состојки: 1 кг моркови, 200 г шеќер, 4 литри вода, 5 кесички лимонтус.

Постапка: Излупете ги морковите, измијте ги добро и исечкајте ги на прстени. Ставете ги во сад, истурете 2 литри ладна вода и сварете ги на овој начин. Кога морковите ќе омекнат, процедете ги од водата во која сте ги готвеле и изблендирајте ги.

Добиената каша вратете ја во истата вода, додајте го шеќерот, лимонтусот и уште 2 литри вода. Гответе ја содржината уште половина час, мешајќи повремено. Кога сокот малку ќе се подизлади, претурете го во чисти стерилизирани шишиња и завиткајте го во ќебе.

Оставете ги шишињата во ќебе да се изладат преку ноќ, а потоа чувајте го на ладно и темно место. Забелешка: Ако имате проблем со шеќер или внимавате на исхраната, наместо шеќер, во сокот додајте мед. Многу е вкусно ако сокот го комбинирате со сок од јаболко, портокал или лимон.

Честопати се случува, луѓето ширум светот да се излечат од рак и да ја стават болеста во регресија, користејќи ја природата и природните лекови. Некои успеле да го сторат тоа со сок од моркови, други со куркума, сода бикарбона, а најновото решение е медот.

На Анте Крешиќ од Загреб пред 13 години му била дијагностицирана многу тешка форма на рак – рак на белите дробови и му било кажано дека нема да живее долго. Како и да е, со помош на мед и лековити билки, Крешиќ целосно го излечил ракот, а потоа продолжил да се занимава со пчеларство и да им на помага на другите. За жал, Анте Крешиќ по-чина есента 2020 година и зад себе остави бројни ужалени пријатели и луѓе на кои им помогнал да се справат со тешката болест.

Ова е неговата приказна: „Во април, 2016 година бил пуштен од болница, а до летото целосно се опоравил. Кога отишол во Загреб на преглед после неколку месеци, лекарите не можеле да поверуваат дека тој е сè уште жив.

Тие го советувале да продолжи со неговата терапија, а кр-вната слика изгледала како воопшто да немал здравствени проблеми. Здрав и со полна сила, Крешиќ ги споделуваше своите искуства со луѓе од целиот свет, сметајќи дека тоа е негова човечка должност.

Медот е познат во народната медицина со векови, а благодарение на неговиот состав, тој отсекогаш се сметал за света храна и едно од најважните природни лекови. Контејнери со мед што се стари над 3.000 години се пронајдени во гробот на Тутанкамон, така што медот се користел и за мумификација.

Грците и Римјаните го користеле за време на војните за зајакнување на телото и заздравување на раните. Сепак, долго време во историјата, го користеле само оние од богатите слоеви на општеството, бидејќи бил скап производ.

Крешиќ не е единствениот кој посведочил дека оваа златно густа течност може да излечи рак доколку се комбинира со зачини како борови иглички, ѓумбир или други билки. Една Босанка излечила рак со мед и ѓумбир и го објавила својот рецепт во надеж дека тоа ќе му помогне на некој друг.

Таа имала рак на ендокрината жлезда и била на респиратори 20 дена. Откога почнала да го користи рецептот со мед, по само неколку дена целосно се опоравила без употреба на хемотерапија, хируршки зафат или било кои други лекови.

Рецептот што го испрати таа е следниот:

Два поголеми корења ѓумбир се сечкаат ситно. Потоа, сечканиот ѓумбир се меша со половина килограм мед. Оваа жена исто така споменува дека медот мора да биде домашен и дека треба да го купите од проверени извори, односно од познат производител.

Вака подготвениот мед се чува во тегла и се консумира 3-4 пати на ден по една супена лажица. Важно е да користите дрвена или пластична лажица, а не метална. Првите ефекти ќе се појават по 4 дена. Кога третирате рак, многу е важно да останете позитивни и да не се откажувате. Текстот за НМД.мк го напиша Мартина Христовска

Претходна статијаБЕЛ колач со кремаста структура кој се топи во уста, готов за 30 минути
Следна статијаПосни пиварки: омилените колачи кои се топат во уста