Д-р Слободан Дуњиќ, доктор по интегративна медицина, на Телевизија К1 објасни кои се најголемите грешки кога станува збор за витаминот Д, а потоа предупреди на една опасна навика која ја имаме сите!

Д-р Дуњиќ објасни дека чувањето на одредени работи под креветот може да биде штетно како „спиење врз рендген апарат“!

Врз креветот поминуваме околу осум часа спиејќи и важно е не само да ни биде удобно, туку и материјалите со кои сме опкружени да не делуваат штетно.

„Природни материјали, волна, памук, мора да гледаме и што чуваме под креветот. Сега креветите се модерни и под нив има сандаци за чување облека“, рече тој.

„Ја вадиме таа кутија, потоа ставаме кеса со вакумирана гардероба, купена од кинеските продавници, а се направени од нафта. Тоа е како да спиете на рендген апарат! Под креветот подобро е да има прашина, отколку пластични кеси.

Тоа е многу важна работа, таму поминуваме најмногу време, целиот простор во спалната соба мора да биде со што помалку материјали што ни штетат“, рече тој.

Кога станува збор за избор на душек или постелнина, д-р Дуњиќ го повтори ставот на неговиот колега гастроентеролог проф. Д-р Воислав Перишиќ – некогаш поевтиното е подобро!

Проф. Д-р Перишиќ претходно изјави дека некогаш е подобро да се купи евтин витамин во аптека, отколку да се трошат пари на суплементи кои нудат комбинации на витамини и минерали и се многу поскапи.

Најевтиниот душек е најдобар, како и витамините и минерали“, вели д-р Дуњиќ. За повеќе корисни совети заследете ја NMD.mk, лајкнете ја и споделете ја нашата страница. Следно прочитајте: „Оваа билка може да ви го спаси животот и да ве заштити од штетното зрачење на мобилниот телефон“ – ОВДЕ.

Оваа билка може да ви го спаси животот и да ве заштити од штетното зрачење на мобилниот телефон