Овој напиток не е нималку обичен, бидејќи спасува животи, а тоа го докажале студии, иако фармацевтските компании го кријат тоа од јавноста.

Не е ни чудо, напитокот е многу лековит а евтин.

Всушност станува збор за сода бикарбона, чиј ефект докажано е подобар од хемотерапијата, а доколку додадете малку лимон, добивате убиец на канцерогени клетки.​

Толку е едноставно што многумина не веруваат дека е возможно. За лимонот се докажани неговите антиканцерогени својства, бидејќи го оневозможува исхранувањето на туморите.”

Ова одамна го открил Otto Heinrich Warburg, кој за своето истражување за рак добил и Нобелова награда.

Тој докажал дека на местото каде се развиваат туморите, има недоволна снабденост со кислород, односно недостига кислород во организмот, а токму сода бикарбоната може да го доведе кислородот до секое место во организмот.

Значи, доволно е еднаш месечно, доколку сте здрави, да земете напиток измешан со сода бикарбона и заедно со лимонот за сочувување на здравјето и други благодети за организмот.

Што доколку веќе имате заболување?

Доколку веќе имате заболување, овој напиток треба да го консумирате секој ден, пред јадење.

Не заборавајте дека во текот на третманот треба да одбегнувате црвено месо и млечни производи бидејќи тие го поништуваат ефектот на лекот.

Исто така, треба да знаете дека кога ќе ги измешате содата и лимоновиот сок се случува бурна реакција, односно доаѓа до пенење, па затоа пожелно е напитокот да го приготвувате во висока стаклена чаша.

Може да додадете и малку вода, но потребно е добро да промешате и да го испиете напитокот кога реакцијата ќе заврши.